بزرگنمايي:
فصل تجارت - معاون وزیر راه و شهرسازی از نظارت مستمر بر فروش بلیت در پایانههای سراسر کشور، نظارت ویژه و مکانیزه بر تردد ناوگان عمومی جادهای در سفرهای نوروزی خبر داد و گفت: موضوع نظارت بر سفرها یک فرآیند چند مرحلهای و پیچیده است.
به گزارش فصل تجارت به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عبدالهاشم حسننیا در ابتدا با اشاره به شیوههای نظارت بر فروش بلیت و چگونگی برخورد با متخلفان، اظهار داشت: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای جهت نظارت بر ارائه خدمات مطلوبتر به مسافران محترم بخش حمل و نقل عمومی جادهای همه ساله طرح نوروزی را در دستور کار قرار میدهد.
وی افزود:این طرح با هدف اشاعه فرهنگ سفر با برنامه و نظارت بیشتر در ایام نوروز به انجام میرسد که طی آن در کنار تلاش مجموعه بخش غیردولتی و تشکلهای صنفی به عنوان سرمایهگذاران و مجریان حمل ونقل عمومی جادهای دفاتر نمایندگی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ضمن افزایش حضور فیزیکی در پایانههای مسافری علاوه بر کنترل و نظارت بر فعالیتهای شرکتهای حمل و نقل، آمادگی دریافت نقطه نظرات و پاسخگویی به مشکلات احتمالی مطروحه از سوی مسافران محترم را دارند.
وی ادامه داد: در همین راستا طرح نوروزی 97 در بخش حمل و نقل عمومی جادهای از مورخ 96/12/23 لغایت 97/1/17 به مورد اجرا گذارده میشود و به منظور ترویج سفرهای برنامهریزی شده پیش فروش بلیتهای نوروزی از مورخ 96/11/17 بهصورت حضوری و غیر حضوری عملیاتی و اجرایی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام رسمی کانون انجمنهای صنفی شرکتهای حمل ونقل مسافر کشور و نیز اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری کشور نرخ خدمات حمل ونقل عمومی جادهای در طرح نوروزی 97 با نرخهای جاری و بدون هرگونه افزایش قیمتی اجرایی می شود.
نظارت مستمر بر نحوه بلیتفروشی در پایانههای سراسر کشور
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای تصریح کرد: در طرح پیشفروش بلیت نظارت کافی و مستمر توسط ادارات کل راهداری و حمل ونقل جادهای استانهای سراسر کشور و دفاتر نمایندگی این ادارات کل در پایانههای مسافری عمومی بر نحوه عملکرد شرکتهای مسافری در عرضه حداکثری ظرفیت به متقاضیان در اقصی نقاط کشور صورت میپذیرد.
حسننیا با اشاره به اجرای طرح شبکه سیر همنام و تأثیر آن در سفرهای نوروزی 97 بیان داشت: یکی از اهداف «طرح شبکه سیر» بحث ارتقا سطح خدمات و دیگری افزایش ایمنی سفرها است؛ با توجه به اینکه فعالیت شبکهای شرکتهای مسافری در جهت ایجاد مجموعههای مسافربری معتبر و در راستای برندسازی در این بخش بوده است به نظر میرسند نتیجه طبیعی آن ایجاد برندهای معتبر در نزد مردم و رقابت این برندها با یکدیگر باشد که حاصل آن نیز عرضه خدمات مطلوب تر به مسافران خواهد بود.
وی افزود: به عبارت بهتر شرکتهایی که در قالب یک شبکه مسافربری گرد هم آمدهاند به منظور جلب مشتریان بیشتر و به منظور فراهم شدن امکان حضور مستمر در بازار تلاش خواهند کرد که در جریان رقابت با سایر شبکههای مسافربری رضایت مشتریان را به نحو بهتری جلب کنند و نام و برند خود را در ذهن مشتریان پایدار نمایند؛ بدین ترتیب سطح خدمات ارائه شده به مشتریان ارتقا مییابد.
رقابت شبکههای مسافربری موجب افزایش ایمنی میشود
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «یکی از مهمترین مسائلی که در این زمینه مورد توجه مسافرین است موضوع ایمنی سفرهاست»، گفت: بدیهی است که شبکههای مسافربری در این مورد با یکدیگر رقابت کرده و سطح ایمنی سفرها افزایش خواهد یافت تا بتوانند رضایت بیشتر مشتریان را فراهم کنند و مشتریان بیشتری جلب نمایند.
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه اجرای موفق «طرح شبکه سیر» توانسته است قریب به 35 شبکه مستقل مسافربری را در سطح کشور شکل دهد که قریب به 1600 شرکت مسافربری را تحت پوشش خود گرفته اند؛ بنابراین انتظار میرود که این رقابت بزرگ در حال آغاز بوده و در ایام نوروز نیز با توجه به افزایش حجم تقاضای مسافرت در برخی روزها فرصت مناسبی برای این شبکهها خواهد بود تا بتوانند خودشان را به مسافرین و مردم معرفی کنند.
وی یادآور شد: پیش بینی ما این است که اجرای طرح شبکه سیر مستقیماً در افزایش سطح خدمات قابل ارائه به مردم و همچنین در افزایش سطح ایمنی سفرها مؤثر خواهد بود.
تشریح مراحل نظارت بر ناوگان عمومی حمل ونقل جادهای؛ پیش از ترک پایانه تا هنگام تردد در جاده
حسننیا همچنین با اشاره به نظارت بر ارکان تشکیل دهنده سفرهای برون شهری ناوگان حمل ونقل عمومی جادهای اظهار داشت: سفرهای عمومی جادهای همواره یک فرآیند نظارت مرحلهای را دنبال می نماییم. این فرآیند ابتدا از آنجایی شروع میشود که یک راننده میخواهد به عنوان یک راننده حرفهای در بخش، فعالیت خود را آغاز کند که در این صورت باید کارت هوشمند از سازمان دریافت نماید که این کارت به عنوان مجوز فعالیت راننده تلقی شده و در جریان صدور آن سازمان متبوع کنترلها و استانداردهای خاصی را اعمال و احراز میکند.
وی همین کنترلها را بخشی از فرایند نظارت بر سفرهای جادهای عنوان کرد و گفت: مثلاً در مورد راننده، کنترل صحت و سلامت روحی و جسمی وی و الزام به اخذ کارت سلامت تنها یکی از این کنترلها است که مستقیماً بر ایمنی سفرها تأثیرگذار است و یا در مورد ناوگان هم همین طور لازم است وسیله نقلیه با تأمین استانداردهای لازم ابتدا مجوز فعالیت از سازمان را کسب کند که از جمله این استانداردها میتوان به محدودیت های عمر وسیله نقلیه و امکانات رفاهی آن اشاره کرد.
انتهای پیام/ک