بزرگنمايي:
فصل تجارت - عضو کمیسیون بودجه مجلس گفت: از هر 100 نفر تنها چند نفر محدود می توانند وام 1.5 میلیاردی که برای اشتغال اختصاص یافته را دریافت کنند.
حمیدرضا حاجی بابایی ، با اشاره به بنگاهداری بانک ها، گفت: باید بین کارمند بانک و خود بانک تمایز قائل شد، چراکه کارمند بانک زحمات خودش را می کشد، اما ساختار موجود و حاکم بر این بانک ها به راحتی اصلاح نمی شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بانک ها بر روی اقتصاد کشور چنبره زده اند و اقتصاد کشور را با تمام نقدینگی در اختیار خود دارند، افزود: تمام تغییرات و تحولات اقتصادی و مصوبات مجلس نیز به موضوع بانک ها وابسته است و بانک ها نیز متاسفانه بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور زده اند.
از 100 نفر چند نفر می توانند از تسهیلات 1.5 میلیارد دلاری اشتغال استفاده کنند
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه یکی از ریشه های مهم در دلالی کردن در اقتصاد کشور و فلج کردن صادرات و واردات در بانک ها است، ادامه داد: یکی از بحث ها که درباره بانک ها از همه مهمتر است، عدم اجرای مصوبات مجلس است، که یکی از آنها همین بحث 1.5 میلیارد دلاری بوده که برای اشتغال مصوب شده است.
وی با بیان اینکه آیین نامه و بخش نامه های برداشت 1.5 میلیاردی برای اشتغال ابلاغ شده اما از 100 نفر تنها چند نفر می توانند این وام را دریافت کنند، یادآور شد: به حدی موضوع ارائه تسهیلات 1.5 میلیارد دلاری طولانی می شود و پیچ و خم به آن اضافه می کنند که در نهایت متوجه می شویم که 30 درصد آن نیز اجرا نشده است و مابقی منابع در راستای اهداف بانک حرکت می کند.
1.5 میلیارد دلار در نهایت برای ردیف بدهکاری بانک ها جابجا می شود
حاجی بابایی افزود: این 1.5 میلیارد دلار در نهایت در محلی که شخصی وامی اخذ کرده و یا بدهکاری دارد جابجا می شود و پول به دست کسی که باید اشتغال برای آن ایجاد شود، نمی رسد.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه ساختار کلی بانک ها تعریف شده است، ادامه داد: مقرر شده که دولت طرح خود درباره اصلاح ساختار بانک ها را به مجلس بیاورد که امیدواریم این طرح مشکلات را حل کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تصویب شده که بانک ها سالانه 190 هزار میلیارد تومان به بخش تولید تزریق کنند اما این اقدام را انجام نمی دهند و منابع را به سمت دلالی و جاهایی که سودآوری بیشتر دارد، سوق می دهند./
پایان پیام