بزرگنمايي:
فصل تجارت -
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه باید حمایت هایی که از تولید ملی صورت بگیرد و همچنین موانعی که در این راه وجود دارد را جداگانه بررسی کنیم، اظهار کرد: آنچه امروز دغدغه فعالان تولید است، رفع موانع موجود است.
برنامه «صبح و گفت گو» رادیو گفت و گو با موضوع حمایت از کالای ایرانی ، با حضور دکتر محمد رضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.
محمد رضا پورابراهیمی در آغاز با بیان اینکه باید حمایت هایی که از تولید ملی صورت بگیرد و همچنین موانعی که در این راه وجود دارد را جداگانه بررسی کنیم، اظهار کرد: آنچه امروز دغدغه فعالان تولید است، رفع موانع موجود است. بر اساس گزارش هایی که در مجلس وجود دارد، رفع مانع بر حمایت از تولید، اولویت دارد.
وی اضافه کرد: مسئله نخستی که امروز دست و پای فعالان اقتصادی و تولید کنندگان را بسته است، منابع مالی است. این موضوع بار سنگینی بر دوش نظام بانکی ایجاد کرده است. بنابراین اگر می خواهیم کاری در این زمینه انجام دهیم، باید موضوع نقدینگی را مورد توجه قرار دهیم.
وی به دومین مانع تولید کنندگان اشاره و اظهار کرد: بررسی وضعیت نظام مالیاتی کشور، دومین مسئله ای است که باید در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد. البته وضعیت مالیاتی باید به دو بخش مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده، تقسیم می شود.
چالشی که مالیات بر ارزش افزوده ایجاد کرده، این است که به دلیل نقصان در مالیات بر ارزش افزوده و عدم وجود زیرساخت های لازم، به جای اینکه مصرف را هدف گذاری کند، تولید را اشتباها هدف گذاری کرده است و این باعث صدمه به تولید شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: این قول را به همه فعالین اقتصادی می دهیم که مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شود و تا خرداد ماه این قانون را در صحن علنی مجلس به تصویب برسانیم.
وی افزود: چالش بعدی، مالیات بر عملکرد است؛ هدف گذاری در اقتصاد باید این باشد که وقتی مالیات بر مصرف را اجرا می کنیم، باید مالیات بر تولید را کاهش دهیم. مالیات بر تولید در ایران، حدود 25 درصد است. پیشنهاد داده ایم این نرخ را 5 واحد درصد کاهش دهیم و به 20 درصد برسانیم. این اقدام، گام مهمی خواهد بود که تولید داخلی، نفس تازه ای بکشد.
پور ابراهیمی قاچاق کالا و ارز را یک مانع جدی در تولید عنوان کرد و اظهار داشت: با اینکه دولتمردان اعلام می کنند، قاچاق کاهش چشمگیری پیدا کرده است، اما بر اساس محاسبات علمی که انجام می دهیم، نشان می دهد کاهش قاچاق چشمگیر نیست. خوشبختانه دولت دو سال قبل، لایحه ای تحت عنوان لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به مجلس ارائه کرد.
بعد از یک سال و نیم تلاش، توانستیم اسفند 96 بررسی آن را به اتمام برسانیم و قصد داریم، به اولویت نخست بپیوندد تا اصلاحاتی که دولت با آن مواجه است را بررسی کنیم. ان شاالله در اردیبهشت ماه، مصوبه نهایی این قانون را به تصویب برسانیم.
دریافت فایل