بانک آینده ارزش بزرگ‌ترین مرکز تجاری ایران را افشا کرد
ایران‌مال ناجی «وآیند» می‌شود؟ روزنامه های اقتصادی

ایران‌مال ناجی «وآیند» می‌شود؟

  بزرگنمايي:

فصل تجارت - دنیای‌اقتصاد : بانک آینده با انتشار گزارش افشای اطلاعات بااهمیت در سامانه کدال، ارزش روز بازار بزرگ ایران یا ایران‌مال را بیش از 255هزار میلیارد تومان اعلام کرد. این بانک در نظر دارد سرمایه خود را از محل تجدید ارزیابی دارایی‌‌‌ها افزایش دهد. به نظر می‌رسد با این اقدام، زیان انباشته شرکت پوشش داده شود و منافع حاصل از به‌روزرسانی ارزش دارایی‌‌‌ها، نصیب سهامداران شود؛ در نتیجه با توجه به شفافیت‌‌‌های صورت‌گرفته و مجمع عمومی پیش‌رو، این نماد معاملاتی پس از 20ماه بازگشایی ‌شود. بانک آینده هشتمین بانک خصوصی فعال در اقتصاد کشور است که در سال 1388 با نام بانک تات تاسیس شد.

این بانک به دلیل عدم‌بهره‌‌‌وری کامل و مناسب از سپرده‌‌‌های دریافتی و در مواردی در مصارف پولی، با زیان‌‌‌های هنگفتی مواجه شده است، به‌طوری که این بانک براساس آخرین صورت مالی منتشرشده در سامانه کدال که گزارش 9ماه منتهی به 30آذر 1401 است، زیان انباشته‌‌‌ای معادل 100هزار میلیارد تومان را به ثبت رسانده است. ارزش دارایی‌‌‌های فعلی این بانک در پایان‌‌‌ آذرماه، حدود 300هزار میلیارد تومان و حقوق صاحبان سهام حدود منفی 98هزار و 300میلیارد تومان بوده است. ارزش‌گذاری سهام بانک‌های بورسی همواره یکی از دغدغه‌‌‌های فعالان بازار سرمایه به شمار می‌آید و معمولا روش‌های ارزش‌گذاری متفاوتی با توجه به دوره‌‌‌های زمانی مختلف به کار گرفته می‌شود. یکی از روش‌های اصلی ارزش‌گذاری بانک‌ها براساس میزان دارایی‌‌‌ها، تسهیلات اعطایی و بدهی آنهاست که با توجه به تورم‌‌‌های اخیر در کشور این روش ارزش‌گذاری ناجی سهام بانک‌های بورسی بوده و در بعضی مواقع، سهام بانک‌ها را با تقاضای زیادی مواجه کرده است. 
بانک آینده طی اطلاعیه‌‌‌های اخیر خود در سامانه کدال گزارش‌‌‌هایی را از ارزشیابی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مختلف خود منتشر کرده است که در صورت تجدید ارزیابی این دارایی‌‌‌ها منافع حاصل از آن در حقوق صاحبان سهام و صورت سود و زیان جامع به ثبت رسیده و سود حاصل از آن نصیب سهامداران می‌شود. بانک آینده در آخرین گزارش‌‌‌های خود، ارزش واقعی پروژه ایران‌مال را حدود 255هزار میلیارد تومان ارزش‌گذاری کرده است. این در حالی است که ارزش بازار ثبت‌شده در آخرین معاملات سهام بانک آینده حدود 16هزار میلیارد تومان بوده و نسبت قیمت به خالص ارزش روز دارایی‌‌‌ها را به شکل عجیبی متعادل کرده است و قیمت سهام بانک بسیار ارزنده به نظر می‌‌‌رسد. هرچند نماد معاملاتی بانک آینده یا «وآیند» نزدیک به دوسال است که به دلیل عدم‌شفافیت‌‌‌های لازم، تعلیق شده و مورد معامله قرار نمی‌گیرد، اما با تجدید ارزیابی دارایی‌‌‌ها و در نظر گرفتن ارزش روز این دارایی‌‌‌ها احتمالا به نظر سرمایه‌گذاران، قیمت سهام بانک آینده بسیار ارزان بوده و در صورت بازگشایی می‌‌‌تواند بازدهی زیادی را نصیب سهامداران خود کند. با توجه به رقمی که تحت عنوان حقوق صاحبان سهام به ثبت رسیده است، احتمالا پس از تجدید ارزیابی دارایی‌‌‌ها، زیان انباشته 100هزار میلیارد تومانی این بانک نیز جبران خواهد شد و دارایی‌‌‌های بانک آینده به عنوان ناجی به داد اعداد و ارقام منفی ترازنامه‌‌‌ای خواهد رسید.
هرچند برای توقف زیان این بانک، توجه به رسالت بانکداری در اقتصاد، اهمیت زیادی دارد و در صورتی که این بانک بتواند تفاوت میان سود علی‌الحساب و قطعی خود را جبران کند، از فاز زیاندهی خارج شده و احتمالا این پتانسیل را دارد تا در مسیر بانکداری درست قرار گیرد. بانک آینده طی چند سال اخیر، به دلیل عدم‌مصرف مناسب منابع سپرده‌‌‌گذاران، بهره‌‌‌ کافی از این منبع نبرده، به طوری که طی دوره 9ماه منتهی به آذر 1401، خالص درآمد و سپرده‌‌‌گذاری، معادل منفی 28هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود دوبرابر شده است. علاوه بر این، با توجه به اینکه بانک آینده در حال ارائه گزارش‌‌‌های حسابرسی‌شده از صورت‌های مالی سال‌های گذشته خود است، به نظر می‌رسد این بانک می‌‌‌تواند در مسیر شفافیت قرار گیرد و با توجه به نزدیکی به مجمع عمومی این بانک، احتمال بازگشایی نماد «وآیند» بسیار بالاست. با توجه به تغییر و تحولات صورت‌گرفته در عملکرد مالی این بانک و به‌روزرسانی ارزش دارایی‌‌‌ها احتمال رشد قیمتی سهام وجود دارد و سهامداران این بانک پس از مدت‌‌‌ها انتظار می‌‌‌توانند شاهد آغاز معاملات این نماد باشند.


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

برگزاری «جشن ملی پرچم» در مجموعه گردشگری عباس آباد

پارک جنگلی سرخه حصار، آماده میزبانی از گردشگران در روز طبیعت

رشد توزیع زمانی و مکانی سفر نسبت به سال گذشته

ثبت 850 هزار بازدید از سعدآباد

400 هزار شرکت ثبت شده حقوقی وارد سامانه مودیان مالیاتی نشده اند

حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد

حضور 10 میلیون مودی در سامانه سازمان امور مالیاتی

محمودزاده: تولید مسیری برای مهار تورم/ افزایش نرخ بیکاری در کشور از رشد تورم هم مهلک تر است

دیدار های جداگانه رئیس کل دیوان محاسبات با نماینده ولی فقیه، استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی استان فارس/ دستغیب: برقراری انضباط مالی یکی از راه های مهار تورم است/ تدوین دستورالعمل رای نظارت دقیق بر عملکرد شرکت ها

لاجوردی: دولتمردان اقتصادی برای مهار تورم پیوند ریال با دلار را بشکنند/ ارزش‌گذاری‌ها با دلار متوقف شود

از راه‌اندازی لیست انتظار در مسیرهای پرتقاضا تا افزایش قیمت بلیت اتوبوس

چالش های صنعت در 1401/ پیش شرط های رشد صنعتی در 1402 چیست؟

در ایام نوروز کمبود پزشکان متخصص در بیمارستان‌ها مشهود است/ بیمارستان‌های خصوصی با سازمان‌های بیمه گر همکاری لازم را داشته باشند

انضباط مالی دولت و تقویت اقتصاد غیردولتی ضرورت دارد/ لزوم پالایش قوانین با رویکرد مردمی سازی فعالیت اقتصادی

روند رو به کاهش رشد نقدینگی+جدول

نتیجه یک شکایت 7 ساله؛ چگونه آمریکا ملزم به پرداخت غرامت به ایران شد

نتیجه یک شکایت 7 ساله؛ آمریکا ملزم به پرداخت غرامت به ایران شد

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد تومانی بیمه مرکزی در پلاسمای خون

نتیجه یک شکایت 7 ساله؛ چطور ایران توانست در لاهه آمریکا را شکست دهد

قطع برق مناطقی از اهواز در پی برخورد کوئیک با شبکه

شرایط دریافت وام ازدواج در سال 1402

نتیجه یک شکایت 7 ساله؛ واشنگتن و تهران برای تعیین میزان غرامت مذاکره کنند

تجارت 2 میلیارد دلاری ایران و چین در 2 ماهه 2023

2 راهکار برای تشخیص کالای قاچاق و تقلبی

حمایت مدعی‌العموم از کاسبان خسارت دیده خیابان بهار / شهرداری موانع تردد خیابان بهار حدفاصل سمیه تا طالقانی را رفع کند

© - www.fasletejarat.ir . All Rights Reserved.