لطفا از بازار مسکن دور شوید! مسکن

لطفا از بازار مسکن دور شوید!

  بزرگنمايي:

فصل تجارت - یک ظرفیت قانونی که از سال 1386 به تصویب رسیده با طرح مکمل دولت سیزدهم مبنی بر مولدسازی دارایی‌های دولت می‌تواند بانک‌ها را از بازار مسکن دور کند و سلاح نرخ‌گذاری‌های بی حساب و کتاب را از دلالان بگیرد.

آرامش بازار مسکن در روزهای اخیر که از ثبات اقتصاد کلان نشأت گرفته ممکن است با دو عامل تورم‌زا مورد تهدید قرار گیرد. مساله‌ی نرخ‌گذاری‌های بی‌قاعده توسط برخی اشخاص همواره طی سال‌های اخیر موجب ایجاد التهاب در بازار مسکن شده و هنوز سایه آن بر سر بازار مسکن حس می‌شود. نقش‌آفرینی بانک‌ها در املاک و مستغلات نیز عامل دیگری است که طی دهه‌ها به عنوان یک معادله‌ی لاینحل باقی مانده است.
بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد به دنبال کاهش قیمت ارز در روزهای اخیر بازارهای مسکن، خودرو و طلا مسیر ثبات و بعضا کاهش قیمت را در پیش گرفته‌اند. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند کنش‌گران بازار مسکن شهر تهران که عمدتا سرمایه‌گذاران و سفته‌بازان هستند در فاز احتیاط قرار گرفته و فعلا اقدام به خرید و فروش نمی‌کنند.
بیشتر بخوانید
قیمت‌گذاری املاک به بانک مرکزی سپرده شود از دوره‌های قبل، نرخ‌های اعلامی به قدری دچار حباب شده که کمتر متقاضی مصرفی و خانه اولی در بازار مسکن وجود دارد. تعیین قیمت‌های دلخواه، بازار مسکن را به رکود تورمی کشانده است. طی سه سال گذشته برای چند نوبت، سامانه‌های فروش مسکن از درج قیمت منع و مجددا مجاز شدند. عده‌ای از کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند باید برای نرخ‌گذاری در سایت‌ها چارچوب و مقررات وضع کرد.
از طرف دیگر ظاهرا برخی بانک‌های خصوصی که در بخش املاک و مستغلات سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی صورت داده‌اند از درج نرخ‌های نامتعارف بدشان نمی‌آید.
حباب املاک به سود سرمایه‌گذاران حقیقی است یا دست کم دارایی آنها را در برابر تورم مصون نگه می‌دارد. اما برای بانک‌ها علاوه بر دو فایده‌ی مذکور به افزایش ترازنامه می‌انجامد. از این بابت سفته‌بازان، بانک‌ها و برخی دستگاه‌ها معمولا بر طبل گرانی در بازار مسکن می‌کوبند و با وجود آن‌که قانون‌گذار از سال 1386 بانک‌ها را مکلف به واگذاری دارایی‌های غیرضرور و اماکن رفاهی کرده در دوره‌های گذشته اقدام مناسبی برای رفع این چالش انجام نشده است.
دولت سیزدهم برای کوتاه کردن دست بانک‌ها و دستگاه‌ها از بازار مسکن، مسیر مولدسازی را در پیش گرفته است. آیین‌نامه اجرایی اصلاحی مولدسازی دارایی‌های دولت پس از تصویب در هیات عالی مولدسازی که روز 24 اسفند 1401 ارایه شده بود ششم فروردین 1402 به تایید شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا رسید.
مولدسازی از جمله برنامه‌های مهمی است که توسط دولت و مجلس دنبال می‌شود. عمده وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها از جمله برخی وزارت راه و شهرسازی زمین‌های زیادی تحت مالکیت خود دارند. بنابراین در حوزه مولدسازی دارایی‌های دولت، یکی از وزارتخانه‌های که به راحتی می‌تواند، منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کند وزارت راه و شهرسازی است.
کارشناسان معتقدند نگهداری دارایی‌های غیرمولد به شدت برای اقتصاد کشور مضر است. از طرف دیگر با توجه به کمبود منابع، مولدسازی می‌تواند دولت را در اجرای طرح‌های خود از جمله ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال کمک کند.
قوای مجریه و مقننه سه برنامه دیگر شامل مالیات خانه‌های خالی، مالیات بر عایدی سرمایه و معاملات مکرر را در دستور کار قرار داده‌اند. مجموع این اقدامات در صورت تحقق ممکن است بخش قابل توجهی از مشکلات بازار مسکن را حل کند.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

برگزاری «جشن ملی پرچم» در مجموعه گردشگری عباس آباد

پارک جنگلی سرخه حصار، آماده میزبانی از گردشگران در روز طبیعت

رشد توزیع زمانی و مکانی سفر نسبت به سال گذشته

ثبت 850 هزار بازدید از سعدآباد

400 هزار شرکت ثبت شده حقوقی وارد سامانه مودیان مالیاتی نشده اند

حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد

حضور 10 میلیون مودی در سامانه سازمان امور مالیاتی

محمودزاده: تولید مسیری برای مهار تورم/ افزایش نرخ بیکاری در کشور از رشد تورم هم مهلک تر است

دیدار های جداگانه رئیس کل دیوان محاسبات با نماینده ولی فقیه، استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی استان فارس/ دستغیب: برقراری انضباط مالی یکی از راه های مهار تورم است/ تدوین دستورالعمل رای نظارت دقیق بر عملکرد شرکت ها

لاجوردی: دولتمردان اقتصادی برای مهار تورم پیوند ریال با دلار را بشکنند/ ارزش‌گذاری‌ها با دلار متوقف شود

از راه‌اندازی لیست انتظار در مسیرهای پرتقاضا تا افزایش قیمت بلیت اتوبوس

چالش های صنعت در 1401/ پیش شرط های رشد صنعتی در 1402 چیست؟

در ایام نوروز کمبود پزشکان متخصص در بیمارستان‌ها مشهود است/ بیمارستان‌های خصوصی با سازمان‌های بیمه گر همکاری لازم را داشته باشند

انضباط مالی دولت و تقویت اقتصاد غیردولتی ضرورت دارد/ لزوم پالایش قوانین با رویکرد مردمی سازی فعالیت اقتصادی

روند رو به کاهش رشد نقدینگی+جدول

نتیجه یک شکایت 7 ساله؛ چگونه آمریکا ملزم به پرداخت غرامت به ایران شد

نتیجه یک شکایت 7 ساله؛ آمریکا ملزم به پرداخت غرامت به ایران شد

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد تومانی بیمه مرکزی در پلاسمای خون

نتیجه یک شکایت 7 ساله؛ چطور ایران توانست در لاهه آمریکا را شکست دهد

قطع برق مناطقی از اهواز در پی برخورد کوئیک با شبکه

شرایط دریافت وام ازدواج در سال 1402

نتیجه یک شکایت 7 ساله؛ واشنگتن و تهران برای تعیین میزان غرامت مذاکره کنند

تجارت 2 میلیارد دلاری ایران و چین در 2 ماهه 2023

2 راهکار برای تشخیص کالای قاچاق و تقلبی

حمایت مدعی‌العموم از کاسبان خسارت دیده خیابان بهار / شهرداری موانع تردد خیابان بهار حدفاصل سمیه تا طالقانی را رفع کند

© - www.fasletejarat.ir . All Rights Reserved.