محفوظی مطرح کرد؛
کمبود و شوری آب قاتل نخلستان‌های خوزستان/اقدامی برای احیای 3 میلیون نخل از بین رفته آبادان نشده است گفتگو

کمبود و شوری آب قاتل نخلستان‌های خوزستان/اقدامی برای احیای 3 میلیون نخل از بین رفته آبادان نشده است

  بزرگنمايي:

فصل تجارت - نماینده مردم آبادان و اروندکناردر مجلس، گفت: در آبادان تا پایان جنگ تحمیلی 5 میلیون نخل وجود داشت و در حال حاضر 2 میلیون نخل داریم، تنها در این شهرستان 3 میلیون نخل از بین رفته و تا کنون اقدامی برای احیا آن انجام نشده است.

سیدمجتبی محفوظی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، در باره احیاء نخلستان‌های آسیب دیده استان خوزستان، گفت: تا پایان جنگ تحمیلی تقریبا نخلستان های خوزستان سالم باقی ماند و با برخورد راکت و خمپاره یک نخل از بین هزاران نخل آسیب دیده بود که تعداد بسیار کمی است.
نماینده مردم آبادان و اروندکنار در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه میزان نخل‌های آسیب دیده استان خوزستان در جریان جنگ تحمیلی کمتر از یک درصد بود که قابل جبران است و اکثر آن توسط نخلستان دارها جبران نیز شد، عنوان کرد: در بهبهان، ماهشهر، جراحی، اهواز نخلستان داریم که خوشبختانه آسیب ندیده اند اما مشکل نخیلات بعد از جنگ تحمیلی در سه شهر آبادان، خرمشهر و شادگان حادث شد.
وی با اشاره به اینکه به علت شوری و کمبود آب نخلستان‌ها آسیب دیده اند، ادامه داد: دلیل اصلی کمبود آب در استان خوزستان انتقال آب از حوزه آبریز کارون بزرگ به فلات مرکزی و کشت نیشکر است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشت نیشکر از 20 سال قبل در بیابان‌های شوره زار آغاز و اراضی شور مورد نظر را شستند و آب آن وارد کارون، بهمنشیر و اروند شد و از بین رفتن نخیلات را به همراه داشت، تصریح کرد: در آبادان تا پایان جنگ تحمیلی 5 میلیون نخل وجود داشت و در حال حاضر 2 میلیون نخل داریم، تنها در این شهرستان 3 میلیون نخل از بین رفته و تا کنون اقدامی برای احیا آن انجام نشده است.
محفوظی با اشاره به اینکه زمین نخلستان‌ها، خورشید و کشاورز وجود دارد اما عامل اصلی که کمبود ان احساس می‌شود آب است، ادامه داد: خبرهایی به دست من رسیده که بازهم قصد دارند تونل انتقال آب جدیدی از سرشاخه‌های کارون به سمت استان‌های کویری حفر کنند که برخلاف قانون و مصلحت نظام است.
نماینده مردم آبادان و اروندکنار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آب برای آبادانی به کویر برده می‌شود و جلگه‌ها را به کویر تبدیل می‌کنند، تصریح کرد: تمام تونل های حفر شده برای انتقال آب از سرشاخه های کارون فاقد مجوز سازمان حفاظت محیط زیست بوده و تمامی این موارد جرم هستند و امیدوارم در دولت سیزدهم شاهد چنین جرم‌هایی نباشیم و شخص رئیس جمهور به آن ورود و از آن جلوگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه اگر نیاز به آب شرب در استان‌های مرکزی وجود داشت به میزان کافی آب شرب به آنها منتقل شده است، عنوان کرد: در استان اصفهان سرانه فضای سبز 17 برابر سرانه کشور است و صنایع آب بر در استان‌های کویری احداث شده اند درحالی که باید در کنار دریاها و استان های ساحلی احداث می‌شدند و این موارد نیاز به آب در استان‌های مرکزی را افزایش داده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، گفت: در استان اصفهان دریاچه مصنوعی با کاربری گردشگری احداث شده و انتقال آب برای ایجاد چنین دریاچه هایی قابل قبول نیست./
پایان پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

از آغاز فعالیت‌های انتخاباتی تا وقوع توفان در تهران

نحوه عملکرد ایمیدرو؛ معادن کشور را معطل نگه داشته است/معادن باید به بهره‌برداران واقعی واگذار شوند

کیفیت هوای پایتخت در شرایط «قابل قبول» است

از تعطیلی پنجشنبه‌ها تا پیش‌بینی طرحی برای اصلاح ماده 41 قانون کار؛ دستپخت کمیسیون اجتماعی مجلس در سال 1403

کیفیت هوا پایتخت در شرایط «قابل قبول» است

علت رونق بازارهای غیرمولد به جای تولید چیست؟

آیا برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و خرید تضمینی گندم منابع کافی وجود دارد؟

تنها راه مهار تورم، کنترل نرخ ارز است

راهکارهای زنگنه برای مقابله با خاموشی‌ها

نگاهی به بورس انرژی در سال 1403/ راه اندازی بازارها و ابزارهای جدید

همه چیز درباره هوش مصنوعی در ایران

سنگدوینی: سرمایه‌گذاری در تولید مهم‌ترین راهکار برای عبور از چالش‌های اقتصادی است

کدام محصولات زنجیره آهن و فولاد بیشترین مشتری را داشت؟

تامین گوشت قرمز از داخل کشور مانع هدر رفت منابع می‌شود/ واردکنندگان به دلیل سود بالای واردات، تمایلی به خرید دام مازاد کشور ندارند

پردرآمدترین شرکت‌های نفت و گاز در سال 2024

چگونه خودروی خود را کاپوتاژ کنیم؟

راه‌اندازی مجدد شرکت توسعه دانه‌های روغنی زمینه‌ساز خودکفایی در این عرصه است

تعیین سرنوشت کشور برای سال‌های آینده با پایش عمومی کشاورزی

پروژه استراتژیک ریلی چابهار - زاهدان؛ کلید تحول اقتصادی شرق ایران

قدمت اسکناس در نظام پولی ایران

کدام کشورها بزرگترین کسری تجاری را دارند؟

استفاده از فناوری‌های نوین برای افزایش عملکرد نیروگاه‌ها الزام‌آور است

بسترسازی وزارت راه برای شکوفایی سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و حمل و نقل

تولید محصولات تراریخته جهان در حال افزایش است

رشد 8 درصدی اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟

© - www.fasletejarat.ir . All Rights Reserved.