بزرگنمايي:
فصل تجارت - آوارگان فلسطینی میگویند: کل جهان در حال تماشای فاجعهای است که اسرائیل بر سر مردم غزه آورده است، ما هم میخواهیم مانند دیگران احساس گرما کنیم، اما در زیر بمباران، سرما و باران، بدون غذا، پتو و حتی امنیت به سر میبریم.
به گزارش فصل تجارت، هلال احمر فلسطین میگوید، حدود یک میلیون و 500 هزار نفری که در نتیجه بمبارانهای رژیم صهیونیستی خانههایشان را ترک کردند، در شرایط سختی به سر میبرند و بیشتر آنها در خیابانها میخوابند.
این آوارگان فلسطینی که اکثریت آنها با همان لباس تن خود خانهها و تمام داراییهایشان را رها کردند، امروز در بازارهای شهر رفح در جنوب نوار غزه به دنبال مایحتاج اولیه هستند.
شهر رفح در جنوب نوار غزه این روزها مملو از آوارگان فلسطینی است. ریهام المصری، بانوی جوان 38 ساله غزه است که میگوید دو هفته است به همراه خانواده، خانه خود را در محله النصر شمال غزه شهر غزه ترک کرده و حالا با کاهش دمای هوا در نوار غزه به دنبال پوشاک و مایحتاج ضروری است. او میگوید، سرمای هوا رنج مردم را دوچندان کرده است.
بر اساس اطلاعیه اداره هواشناسی فلسطین، از روز یکشنبه فلسطین تحت تاثیر یک توده هوای سرد قرار گرفته و دمای هوا کاهش قابل توجهی داشته و باران باریده است که این وضعیت حداقل تا روز سه شنبه ادامه خواهد داشت.
برای دومین بار از زمان آغاز جنگ، نوار غزه دچار افت دمای شدید شده که رنج آوارگان را افزایش داده است؛ به ویژه آنهایی که در مراکز اسکانی هستند که فاقد حداقل نیازهای زندگی است.
///
مغازهها در جنوب غزه هم غذا ندارند
از سوی دیگر، قفسه مغازهها در شهرهای جنوب نوار غزه اکنون خالی از مواد غذایی است که تاثیر منفی آن بر وضعیت روحی و جسمی مردم قابل وصف نیست.
اسامه حسن که در روزهای اول جنگ از محله الرمال آواره شده است، در گفتوگو با آناتولی میگوید که نبود لباس و وسایل گرمایشی اولیه در سرمای این روزهای نوار غزه مصیبت بار شده است. آنچه امروز ضرورت دارد، ورود کمکهای بشردوستانه از گذرگاه رفح است.
در بازارهای رفح هنوز اجناس بیشتری نسبت به سایر شهرها وجود دارد، اما کمتر از نیاز مردم محلی باقی مانده است که با توجه به توقف فعالیت گذرگاهها از زمان شروع جنگ، قیمت برخی کالاها افزایش زیادی داشته است.
این نیز همزمان با کمبود نقدینگی مالی در بین شهروندان غزه به دلیل تعطیلی بانکها و اختلال در کار اکثر دستگاههای خودپرداز متعلق به شعب بانکهای داخل نوار غزه است.
بر اساس گزارش اداره پول فلسطین، ارزش کل سپردههای مشتریان در نوار غزه نزد بانکهای فعال در بازار داخل این منطقه تا پایان سپتامبر گذشته (آخرین دادههای موجود) حدود 1.6 میلیارد دلار است.
بازرگانان فلسطینی در بازار رفح میگویند که قیمتهای بالا به دلیل کمبود کالاهای موجود است، زیرا بیش از یک ماه و نیم است که اسرائیل گذرگاههای غزه را بسته و از ورود صف طول کامیونهای حامل کالاهای اساسی جلوگیری کرده است.
///
///" alt="فصل تجارت" width="100%" /> هزینه حمل و نقل بین شهرهای جنوب نوار غزه نیز افزایش یافته است، با توجه به اینکه سوخت از آغاز جنگ برای استفاده غیرنظامیان استفاده نشده است و قیمت سوخت موجود چندین بار افزایش یافته است.
اداره مرکزی آمار فلسطین هم هفته گذشته اعلام کرد که تورم ماهانه در نوار غزه به دلیل افزایش قیمتها در نتیجه جنگ، 12 درصد افزایش یافته است.
قیمت حمل و نقل مسافر نیز در بحبوحه کمبود سوخت و با توجه به آوارگی تعداد زیادی از خانوادهها در نوار غزه به 172.37 درصد افزایش یافت.
قیمت سوخت مایع مورد استفاده به عنوان سوخت خودرو (گازوئیل) 129.17 درصد افزایش یافته و قیمت بنزین 117.71 درصد، آب معدنی 74.11 درصد و سبزیجات 31.73 درصد افزایش یافته است.
رزق الله، یک پدر فلسطینی است که در گفتوگو با العربی الجدید میگوید: کل جهان در حال تماشای فاجعهای است که ما تجربه میکنیم. میلیونها نفر در حال نوشیدن نوشیدنیهای گرم هستند در حالی که ما نمیتوانیم حتی آب آشامیدنی تمیز پیدا کنیم. این صحنه غزه در سایه کمبود امکانات است.
وی افزود: ما می خواهیم مانند دیگران احساس گرما کنیم، اما در زیر بمباران، سرما و باران، بدون غذا، پتو یا حتی امنیت به سر میبریم.
رزق الله گفت: فرزندم مرتبا تکرار میکند که میترسد و احساس امنیت خود را از دست داده است؛ در حالی که من به عنوان یک پدر راهی برای محافظت از خانوادهام از ترس، گرسنگی، سرما و تشنگی ندارم. دهها هزار نفر از مردم غزه به دنبال هر لباسی، حتی اگر کهنه شده باشد، برای فرزندان خود میگردند و بسیاری از والدین لباسهای خود را به فرزندان خود میدهند تا آنها را گرم نگه دارند و همه در چادرها یا کلاسهای مدرسه در شرایط سختی به سر میبرند.
آنروا اعلام کرده است که میزان ازدحام بیش از حد در مراکز آوارگان وابسته به این نهاد سازمان ملل شش برابر ظرفیتی است که برای بدترین سناریوها در نظر گرفته شده است، و با توجه به وجود این تعداد، آمادگی مقابله با زمستان و بارندگی را ندارد.
///
///" alt="فصل تجارت" width="100%" />///" alt="فصل تجارت" width="100%" /> ظرفیت مراکز آنروا 6 برابر ظرفیتش است
آنروا 97 مکان در مرکز نور غزه و در شهرهای خان یونس و رفح در جنوب نوار غزه ایجاد کرده که 740 هزار آواره در آنجا سکونت دارند و 160 هزار آواره هم در 57 مدرسه آنروا در مناطق شمال نوار غزه از جمله شهر غزه به سر میبرند.
برکات، بانوی 54 ساله فلسطینی هم میگوید: در این دو مرتبه ای که بارندگی شده علاوه بر اینکه سرما را تحمل کردیم چادرهایمان غرق در آب شده است. با این وجود با نعمت باران ظرف هایمان را از آب پر کردیم تا کمبود آب را جبران کنیم.
وی ادامه داد: مردم و به خصوص بچهها از نداشتن لباس رنج میبرند. شلوار خودم پاره شده، جوراب ندارم و حتی دمپاییهایی را که موقع ترک خانه با عجله به پا کردم، اصلا در برابر سرما محافظت نمیکند و فرسوده شده است.
پایان پیام/