چرا شاخص‌کل از مقاومت پیش‌روی خود عبور نکرد؟
مقاو‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌مت سه روزه بورس روزنامه های اقتصادی

مقاو‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌مت سه روزه بورس

  بزرگنمايي:

فصل تجارت - بورس تهران پس از ثبات سیاسی در داخل کشور و تغییر کابینه در دولت جدید، حال خوبی داشت، به‌طوری‌که سیاستگذار با فروکش‌کردن آتش تنش‌ها در منطقه، تصمیم به بازکردن دامنه‌نوسان تا 3درصد گرفته بود. حتی با این میزان از محدودیت دامنه، ارزش معاملات خرد با احتساب صندوق‌های سهامی اعدادی بالاتر از 5هزار‌ میلیارد‌تومان را ثبت کرده‌بود. همچنین نماگر اصلی بازار به‌تازگی به مقاومت2میلیون و 150هزار‌واحدی نزدیک شده بود که با عرضه سهم در روز چهارشنبه واکنش اندکی به این سطح نشان‌داد. واکنشی که به مقاومت سه روزه بورس منجر شده‌است.

شاخص‌کل بورس برای عبور از مقاومت داینامیک مذکور، به محرکی از جنس بنیادی و نه صرفا خبر احتیاج داشت، چراکه بازار به کانال 2.1 و 2.2میلیون‌واحدی با متغیرهای فعلی اقتصاد و سود مورد پیش‌بینی از سال‌مالی1403، بسیار حساس است. عدم‌تحقق وعده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تیم اقتصادی دولت چهاردهم و گسترش تنش‌ها موجب شد تا شاخص بازار با احترام به مقاومت مورد اشاره مسیر نزولی را پیش بگیرد. با توجه به محدودیت دوباره دامنه‌نوسان به یک‌درصد، اصلاح نماگر اصلی نه از جنس قیمتی بلکه از جنس زمانی خواهد بود. با مشخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شدن نتیجه انتخابات آمریکا، احتمالا یک ابهام بزرگ از سرراه بازار حذف خواهد شد و مسیری شفاف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر در انتظار بازار است. ارزش معاملات دوباره به کانال 2همت بازگشته و طی 4 روز معاملاتی اخیر بیش از 2هزار و 200میلیارد‌تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شده‌است. به‌نظر می‌رسد، بازار برای رهایی از فضای رخوت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انگیز فعلی باید، هم نیازهای بنیادی خود را برآورده و هم آرامش سیاسی را تجربه کند.
ترمز بورس کشیده شد
بورس تهران به لحاظ فنی و تکنیکال در محدوده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای قرار داشت که می‌توانست با عبور از آن وارد یک روند صعودی قوی شود. مقاومت داینامیک 2میلیون و 150هزار‌واحدی به 2دلیل می‌توانست سرنوشت بازار را تعیین کند. اول آنکه با عبور از آن شاخص‌کل می‌توانست از یک روند نزولی کوتاه‌مدت خارج‌شده و یک روند صعودی را در میان‌مدت تا سقف قبلی دنبال کند. دوم، از منظر بنیادی طی یک‌سال اخیر محدوده 2میلیون و 150هزار واحد تا 2میلیون و 250هزار واحد منطقه متعادل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تری برای شاخص‌کل بوده‌است، چراکه محدوده فوق، با مفروضات بنیادی موردانتظار بازار و نرخ بهره بسیار بالا- که یک ضرورت برای کنترل تورم در اقتصاد بوده‌است- تطابق داشته‌است، ضمن آنکه همواره در منطقه قیمتی مذکور، ارزش معاملات به اعداد مناسبی رسیده‌است. با عبور از دالان قیمتی 2میلیون و 200هزار واحد و تثبیت در کانال‌های بالاتر- نه صرفا حضور کوتاه‌مدت همانند اردیبهشت1403- می‌توان به انتظارات بازار از متغیرهای بنیادی پی برد. فعلا بازار بر آن است تا بورس را بر اساس نرخ بهره30درصدی، ارزش‌گذاری کند. نرخ بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای که در اقتصاد ایران نه توسط بازار بلکه کاملا دستوری تعیین می‌شود، به ‌همین‌دلیل‌ اگر شاخص‌کل بورس در کانال2.3میلیون‌ واحدی برای میان‌مدت ساکن شود، احتمالا بازار نرخ بهره پایین و رشد دلار نیما (رشد قابل‌توجه و اثرگذار برای کاهش اختلاف با قیمت دلار بازار آزاد) را پیش‌بینی می‌کند. اگر چنین فرض شود، محدوده2.2میلیون‌واحدی مقاومت روانی برای شاخص‌کل بورس خواهد بود، به‌طوری‌که ماموریت این مقاومت روانی تا انتخابات آمریکا به طول می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انجامد، پس از آن با توجه به نتیجه انتخابات و اثرات آن بر اقتصاد ایران می‌توان برای بازار، مفروضات جدیدی را مدنظر قرارداد، اما با توجه به سابقه تاریخی انتخابات آمریکا و اثرات آن بر بورس تهران می‌توان با احتمال بسیار بالایی عبور از 2.3میلیون را سناریوی برنده دانست.
تداوم رالی بازارهای جهانی
با وجود آنکه با آغاز هفته جدید در بازارهای جهانی افت قیمتی کامودیتی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را شاهد بودیم، اما احتمالا رشد قیمت‌های جهانی در انتظار است. همچنین محرک‌های اقتصادی چین اثر خود را بر بورس چین گذاشته و چند روزی است که بورس چین نیز به رونق برگشته است. این موضوع می‌تواند قیمت فولاد را به‌عنوان یکی از اثرگذارترین کامودیتی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بورس تهران دستخوش تغییر کند. این درحالی است که همچنان قیمت نفت پایین است و برای رشد کرک‌اسپرد پالایشگاه‌های ایران و قیمت محصولات پتروشیمی‌های بالادست مانند متانول و اوره، قیمت بالای نفت موردانتظار خواهد بود. نفت‌برنت همچنان در کانال 71دلار قرار دارد. فولاد بر اساس قیمت‌های مناطق مختلف به‌طور میانگین 470دلار مورد معامله قرار می‌گیرند. امید است با بهبود اقتصاد چین قیمت فولاد از این سطح قیمتی پایین‌تر نیاید، چراکه می‌تواند کارنامه بدی را از فولادی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها برجای بگذارد.
خبرهای جدید از کدال
سامانه پرطرفدار کدال طی چند روز اخیر شاهد گزارش‌های ماهانه شهریورماه سال‌جاری بود تا بر آن اساس، بازار بر گزارش‌های درآمدی 6‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماهه نیز تسلط یابد. به‌طور کلی گزارش‌های شهریور برای برخی از صنایع نظیر فولاد، به دلیل قطعی برق، چندان جذاب نبود، اما بازار موفق شد تا در ششمین ماه، بیش از 274هزار‌ میلیارد‌تومان درآمد را در گزارش‌های خود ثبت کند که نسبت به ماه قبل یک‌درصد افزایش یافته‌است. همچنین این سطح از درآمد نسبت به شهریورماه سال‌قبل، 9درصد بهبود یافته‌است. درآمد6ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌قبل، 19درصد افزایش یافته‌است. همچنین درآمد دلاری بازار نیز 5درصد بهبود یافته‌است. «دنیای‌اقتصاد» طی روزهای آینده به‌طور مفصل درخصوص جزئیات این گزارش‌ها، مطلبی را به چاپ خواهد رساند.
بازار می‌تواند رشد کند؟
از اول شهریور، آنقدر سطح حمایت اقتصادی از بازار افزایش یافت که حتی جنگ اسرائیل و لبنان نیز به بازار خط نداد و روند سبز بورس ادامه‌یافت. هیچ ریسکی قدرت تخریب بازار را به اندازه ریسک اقتصادی ندارد. ریسکی که نرخ تنزیل بازار را افزایش دهد و مستقیما بر ارزش واقعی سهام اثرگذار باشد. با انگیزه کمی که برای کاهش سریع اختلاف دلار نیما و آزاد در بازار وجود دارد، نمی‌توان حمایت اقتصادی از بازار را واقعی قلمداد کرد. افزایش نرخ بهره حتی به قصد کنترل نرخ تورم نیز می‌تواند بازار را وارد رکود کند. همه این موارد، احتمالا به سرکوب P/E بازار منجر شده و تحقق بورس 300میلیارد دلاری در این شرایط سخت است.


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

مدیریت شهری نیاز به همکاری و همیاری با نیروهای انتظامی دارد

دستگاه‌های ملزم به تکمیل اطلاعات در پلتفرم خودرویی شدند

راه‌اندازی اپلیکیشن تاکسیرانی جدید در پایتخت

مهمترین علت قطعی برق از نگاه مردم

تصویب لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین ایران و پاکستان در کمیسیون قضایی

آمادگی صنعت آب و برق ایران برای ارائه خدمات به قرقیزستان

تولید بیش از 2 میلیون مگاوات برق در نیروگاه بعثت پارس جنوبی

باید گزارش میدانی مستمر از استانداران در اجرای قانون جوانی جمعیت دریافت شود

هشدار به دولت برای توجه ویژه به ذخیره استراتژیک تجهیزات پزشکی/ بیماران، توانایی خرید تجهیزات از بازار آزاد را ندارند

عدم رعایت معافیت مالیاتی قانون جوانی جمعیت توسط 95 دستگاه

برگزاری دوره های آموزشی برای مدیران و ذیحسابان دستگاه ها توسط دیوان محاسبات کشور

پیش‌بینی سفرهای استانی نمایندگان برای بررسی میدانی وضعیت مددجویان کمیته امداد در کمیسیون اجتماعی مجلس

سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی آبان ماه برگزار می شود

چالش های حوزه کشاورزی با حضور «وزیر جهادکشاورزی» در کمیسیون اقتصادی بررسی شد

وزارت اقتصاد به دنبال تحول در میزان معافیت مالیاتی کارمندان و حقوق بگیران است

لزوم معافیت مالیاتی حداقل‌بگیران/ کسری بودجه باید کنترل شود

ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی 16 هزار مگاوات افزایش خواهد یافت

مابقی مطالبات گندمکاران به زودی پرداخت می‌شود

جزئیات نحوه افزایش حقوق کارمندان در سال 1404 مشخص شد

منابع مالی خوبی برای سرمایه‌گذاری نداریم

واردات بیش از 3 میلیارد دلار قطعات خودرو و موتورسیکلت

مدیر عمران پردیس عوض شد

فروش بیش از 10.7 تن شمش طلا در مرکز مبادله

صدور دستور ترخیص 5 هزار خودرو خارجی و 2 هزار تن برنج از بندر شهید رجایی

رشد 2 برابری صادرات تخم‌مرغ/ در تولید جلوتر از برنامه توسعه هستیم

© - www.fasletejarat.ir . All Rights Reserved.