چالشی در تولید شیرخشک نداریم/ تخصیص ارز به خوبی انجام می‌شود تولید و تجارت

چالشی در تولید شیرخشک نداریم/ تخصیص ارز به خوبی انجام می‌شود

  بزرگنمايي:

فصل تجارت - رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک با بیان اینکه ماهانه 7.5 میلیون قوطی شیر خشک در کشور تولید می‌شود که مازاد بر نیاز کشور است، اظهار کرد: تخصیص ارز به خوبی انجام می‌شود و چالشی در زمینه تولید نداریم.

شیرخشک یکی از کالاهایی است که در بازه زمانی مختلف چالش‌های بسیاری را متحمل شده است. بعد از اینکه سازمان هدفمندی یارانه‌ها ارز شیر خشک را از ارز 4200 تومان به 28 هزار و 600 رساند، قیمت شیر خشک تقریبا دو برابر شد؛ اما سازوکاری تعیین کردند و گفتند باید شیرهای خشک را در سامانه تی‌تک ثبت کنند تا مشتری شیر خشک را با همان ارز 4200 تومانی دریافت کند و مابه‌التفاوت آن توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها به حساب دارودخانه‌ها واریز شود.
در همین راستا، اواخر سال 1401 به دنبال آزاد شدن نرخ ارز و اختلاف نرخ ایجاد شده، ثبت سفارش‌های حوزه کالاهای سلامت دچار اختلال شد؛ به نحوی که در ثبت سفارش‌های جدید، گروه‌های کالایی تغییر کرد و در گروه ارز 40 هزار تومانی قرار گرفتند و در ادامه مسیر نیز اصلاح این گروه‌های کالایی جهت تخصیص ارز 4200 تومانی، بیش از یک ماه و نیم زمان برد.
پس از تعیین این ساز و کار، سهم یارانه ارزی که باید توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها به حساب داروخانه‌ها پرداخت می‌شد؛ این واریزی‌ها با تاخیر چندماهه همراه بود و همین مسئله نیز موجب شد تا پول و نقدینگی در سازمان هدفمندی یارانه‌ها دپو شده و امکان تولید و تامین شیرخشک دشوار شود و در مجموع به دلیل عقب افتادن سهم دارویی طرح دارویار و همچنین عدم پرداخت سازمان هدفمندی یارانه‌ها به مدت چهار ماه، نقدینگی داروخانه‌ها به حداقل رسید و توان مالی لازم برای تامین شیر خشک وجود نداشت.
اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد. بانک‌هایی که جهت انتقال ارز شیر خشک با شرکت‌های شیرخشک ایران کار می‌کنند، بانک‌های اروپایی هستند که در خردادماه سال 1402 کشورمان را تحریم کردند و این تحریم‌های ظالمانه هم مزید بر علت شد و بعد از اینکه 10 میلیون یورو از سوی بانک مرکزی برای تامین ماده اولیه شیرخشک تامین شد، پول در بانک اروپایی به دلیل تحریم‌ها، بلوکه شد و بعد از یک ماه پیگیری، نهایتا پول واریزی برگشت داده شد که در نهایت مجموعه این عوامل باعث شد که از حدود تیرماه همان سال، مشکل کمبود شیرخشک در کشور اتفاق افتد.
اما پس از آن با واردات شیر خشک، بازار از شیر خشک اشباع شد و سپس کارخانجات نیز با تمام قدرت به تولید پرداختند و دیگر مشکلی در تامین وجود نداشت.
هانی تحویل زاده- رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک- ، درباره وضعیت تولید شیرخشک در کشور اظهار کرد: خوشبختانه چندماه است که تخصیص ارز به خوبی انجام می‌شود و تولیدکنندگان افزایش یافته‌اند و ماهانه حدود 7.5 میلیون قوطی شیرخشک وارد بازار می‌شود که بیش از نیاز کشور است. نکته مهم این است که مازاد تولیدات صادرات نمی‌شود چرا که صادرات از طریق ورود موقت انجام می‌شود و به دلیل اینکه مواد اولیه‌ای که برای تولید داخلی وارد شده از ارز ترجیحی استفاده شده از این منبع برای صادرات استفاده نمی‌شود و مازاد تولید به عنوان ذخیره استراتژیک کشور است.
وی درباره قیمت شیر خشک در بازار برای مصرف کننده تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هر شیر خشک برای مصرف‌کننده 160 هزار تومان است. خوشبختانه تخصیص ارز به خوبی انجام شده و به‌طور کامل در حال فعالیت هستند و هیچ چالشی در زمینه تولید شیر خشک وجود ندارد.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

مدیریت شهری نیاز به همکاری و همیاری با نیروهای انتظامی دارد

دستگاه‌های ملزم به تکمیل اطلاعات در پلتفرم خودرویی شدند

راه‌اندازی اپلیکیشن تاکسیرانی جدید در پایتخت

مهمترین علت قطعی برق از نگاه مردم

تصویب لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین ایران و پاکستان در کمیسیون قضایی

آمادگی صنعت آب و برق ایران برای ارائه خدمات به قرقیزستان

تولید بیش از 2 میلیون مگاوات برق در نیروگاه بعثت پارس جنوبی

باید گزارش میدانی مستمر از استانداران در اجرای قانون جوانی جمعیت دریافت شود

هشدار به دولت برای توجه ویژه به ذخیره استراتژیک تجهیزات پزشکی/ بیماران، توانایی خرید تجهیزات از بازار آزاد را ندارند

عدم رعایت معافیت مالیاتی قانون جوانی جمعیت توسط 95 دستگاه

برگزاری دوره های آموزشی برای مدیران و ذیحسابان دستگاه ها توسط دیوان محاسبات کشور

پیش‌بینی سفرهای استانی نمایندگان برای بررسی میدانی وضعیت مددجویان کمیته امداد در کمیسیون اجتماعی مجلس

سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی آبان ماه برگزار می شود

چالش های حوزه کشاورزی با حضور «وزیر جهادکشاورزی» در کمیسیون اقتصادی بررسی شد

وزارت اقتصاد به دنبال تحول در میزان معافیت مالیاتی کارمندان و حقوق بگیران است

لزوم معافیت مالیاتی حداقل‌بگیران/ کسری بودجه باید کنترل شود

ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی 16 هزار مگاوات افزایش خواهد یافت

مابقی مطالبات گندمکاران به زودی پرداخت می‌شود

جزئیات نحوه افزایش حقوق کارمندان در سال 1404 مشخص شد

منابع مالی خوبی برای سرمایه‌گذاری نداریم

واردات بیش از 3 میلیارد دلار قطعات خودرو و موتورسیکلت

مدیر عمران پردیس عوض شد

فروش بیش از 10.7 تن شمش طلا در مرکز مبادله

صدور دستور ترخیص 5 هزار خودرو خارجی و 2 هزار تن برنج از بندر شهید رجایی

رشد 2 برابری صادرات تخم‌مرغ/ در تولید جلوتر از برنامه توسعه هستیم

© - www.fasletejarat.ir . All Rights Reserved.