رشد چشمگیر پرداخت تسهیلات قانون جهش تولید مسکن/ سهم بانک‌ها چه قدر است؟ اقتصاد کلان

رشد چشمگیر پرداخت تسهیلات قانون جهش تولید مسکن/ سهم بانک‌ها چه قدر است؟

  بزرگنمايي:

فصل تجارت - شبکه بانکی کشور از ابتدای اجرای قانون جهش تولید مسکن تا پایان آبان ماه سال جاری، بیش از 427 هزار میلیارد تومان تسهیلات مختلف در راستای تعهدات مربوط به ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن پرداخت کرده‌ است.

براساس داده‌های اخیر بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور از ابتدای اجرای قانون جهش تولید مسکن تا پایان آبان ماه، در مجموع 427.8 هزار میلیارد تومان تسهیلات در راستای ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن در بخش‌های مختلف از جمله، « تسهیلات ساخت خود مالکی »، « مشارکت در نهضت ملی مسکن »، « مسکن شهری »، « مسکن روستایی »، « ودیعه مسکن » و « حوادث غیر مترقبه مرتبط با بخش مسکن » پرداخت کرده است.
ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن
مطابق ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن (مصوب مردادماه 1400)، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی مکلف هستند، حداقل 20 درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند، به صورتی که در سال اول اجرای قانون از حداقل سه میلیون و ششصد هزار میلیارد ریال (360 همت) تسهیلات برای واحدهای موضوع این قانون کمتر نباشد و برای سال‌های آینده نیز حداقل منابع تسهیلاتی مذکور با افزایش درصد صدرالذکر مطابق با نرخ تورم سالانه افزایش یابد.
براساس، تبصره یک ماه چهار قانون جهش تولید مسکن، بانک‌های تخصصی به تشخیص بانک مرکزی، به غیر از بانک مسکن از شمول احکام این ماده مستثنی هستند.
همچنین، در تبصره دوم این ماده قانون آمده است: تسهیلات فوق بر اساس نیاز سالانه مسکن در طرح‌ها و برنامه‌های اعلام شده وزارت راه و شهرسازی پرداخت می‌شود. در صورت ترکیب منابع بانک عامل با منابع صندوق ملی مسکن، نرخ سود تسهیلات بر اساس نسبت مشارکت منابع صندوق ملی مسکن با بانک عامل و بر اساس نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار، محاسبه می‌شود.
براساس تبصره سوم این ماده قانون، تسهیلات مربوط به ساخت واحدهای این قانون پس از دوره مشارکت به فروش اقساطی تبدیل و تعهدات آن به خریدار منتقل می‌شود. مجموع دوران مشارکت و فروش اقساطی، 20 ساله است. در صورتی که افزایش طول دوره ساخت ناشی از قصور و کوتاهی سازنده باشد، سود دوران مشارکت مدت زمان افزایش یافته با تایید وزارت راه و شهرسازی بر عهده سازنده می‌باشد.
مطابق تبصره چهار این ماده قانون، بانک‌ها و موسسات اعتباری در صورت پرداخت تسهیلات موضوع این ماده مجاز به انتشار اوراق رهنی موضوع ماده (14) قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن در چهارچوب مقررات بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار هستند.
همچنین، در تبصره پنجم ماده چهار این قانون آمده است که سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در صورت عدم رعایت موضوع این ماده، در قالب بودجه سنواتی، مالیاتی برابر با 20 درصد از تعهد انجام نشده را از بانک‌ها و موسسات اعتباری، اخذ و به خزانه داری کل کشور واریز و 100 درصد این مبلغ به حساب صندوق ملی مسکن واریز می‌شود.
تسهیلات پرداختی در قانون جهش تولید و تامین مسکن به تفکیک بخش‌ها
همانطور که گفته شد، شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه در مجموع 427.8 هزار میلیارد تومان تسهیلات در راستای ماده چهار قانون جهش تولید مسکن پرداخت کرده است.
مطابق آمارهای بانک مرکزی، در این بازه زمانی، میزان تسهیلات پرداخت شده در بخش « تسهیلات ساخت خودمالکی 52.5 هزار میلیارد تومان »، در بخش « مشارکت در نهضت ملی مسکن 91.9 هزار میلیارد تومان »، در بخش « مسکن روستایی 67.6 هزار میلیارد تومان »، در بخش « ودیعه مسکن 62.8 هزار میلیارد تومان »، در بخش « حوادث غیر مترقبه مرتبط با بخش مسکن هشت هزار میلیارد تومان » و در بخش مجموع « جمع تسهیلات مسکن شهری و روستایی که ترکیبی از بخش‌های مختلف مورد اشاره در حوزه شهری و روستایی را شامل می‌شود 212.1 هزار میلیارد تومان » تسهیلات پرداخت شده است.
/

فصل تجارت


سهم بانک‌ها از اجرای تعهدات قانون جهش تولید و تامین مسکن
مطابق آمار بانک مرکزی، در این بازه زمانی، « بانک مسکن در مجموع با پرداخت 169.4 هزار میلیارد تومان »، « بانک ملت با پرداخت 54.2 هزار میلیارد تومان »، « بانک ملی ایران با پرداخت 48.4 هزار میلیارد تومان »، « بانک سپه با پرداخت 48.2 هزار میلیارد تومان » و « بانک تجارت با پرداخت 45.2 هزار میلیارد تومان »، در جایگاه‌های اول تا پنجم پرداخت تسهیلات در بخش‌های مختلف مربوط به قانون جهش تولید و تامین مسکن قرار دارند.
/

فصل تجارت

//" alt="فصل تجارت" width="100%" />


گفتنی است برخی از بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور در اجرای ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن، مستثنی هستند که در تبصره دوم این ماده تحت عنوان بانک‌های تخصصی به آنها اشاره شده است.
بیشتر بخوانید:
پرداخت 270 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای جهش تولید مسکن
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

بهره‌برداری از تاکسی و اتوبوس‌های چینی در پایتخت؛ ترامواهای هوشمند در راه تهران

افزایش 75 میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخش خانگی

اعلام وصول سوال از وزیر جهاد کشاورزی

رشد اقتصادی به 4 درصد رسید

ثبت 16 علامت تجاری شرکت‌های دانش‌بنیان در کشورهای مختلف

حراج شمش طلا به زودی الکترونیکی می‌شود

مجلس یازدهم و دوازدهم بیشترین تعامل را با قوه قضائیه داشته و دارد

نمایشگاه عکس رومانی در مترو تهران

اولین گروه از مرغان دریایی سیبری به دریاچه شهدای خلیج فارس آمدند

گزارش عملکرد کمیسیون انرژی مجلس در دوره دوازدهم؛از تلاش برای حل ابرچالش ناترازی انرژی تا نظارت میدانی

بخشودگی 100 درصدی جریمه بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه

افزایش ظرفیت 550 مگاواتی تولید برق با احداث نیروگاه زیست توده

افزایش 75 میلیون مترمکعبی گاز در بخش خانگی

ریسک معامله در سامانه ارز تجاری به صفر می‌رسد

امیدواریم این دور از اجلاسیه اکو نتایج ملموسی به همراه داشته باشد

پاسخگویی شهردار منطقه 10 تهران در 37 مسجد

رشد اقتصادی با نفت 4 و بدون نفت 2.6 درصد شد

اولین عرضه تمام سکه با تاریخ ضرب 1403

مصرف گاز در بخش خانگی 50 میلیون متر مکعب افزایش یافت

چابهار چگونه به هاب لجستیکی بین المللی تبدیل خواهد شد

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شد

نگاه ویژه برنامه هفتم به توسعه مشاغل خانگی

صادرکنندگان خشکبار و لبنیات به تالار ارز توافقی می‌آیند

آغاز به کار سامانه بازار ارز تجاری از 26 آذر

محکومیت یک شرکت بسته بندی چای از سوی تعزیرات

© - www.fasletejarat.ir . All Rights Reserved.